13 Feb

Tancaments d’alumini o de PVC, la gran pregunta

Dubtes sobre si posar tancaments d’alumini o de PVC al teu habitatge? Escollir quin material és millor pel teu habitatge pot ser molt fàcil si analitzem les seves característiques.

L’alumini és un metall i, per tant, és conductor tèrmic. És a dir, que els seus tancaments deixen passar el fred o la calor depenent de l’època de l’any i, per tal de contrarrestar la seva conductivitat, s’incorpora el que anomenem “trencament de pont tèrmic” per tal que actuï com a aïllant, a diferència del PVC, que és un aïllant natural.

A més, és popular escoltar que l’alumini “sua”, és a dir, que està associat a la condensació de la humitat. Però desmitifiquem el mite –ja que també ocórrer amb el PVC- , aquest fenomen no depèn del material sinó de la incorrecta ventilació de l’habitatge

En relació al seu impacte mediambiental, ambdós materials han millorat els seus processos de producció i fabricació durant els últims anys, fet que ha provocat la reducció de la petjada ecològica al medi ambient.

D’aquesta manera, cal destacar que, en el cas de l’alumini, el 75% del material utilitzat en la seva fabricació prové d’origen reciclat.

A més, en el cas del PVC, també existeix el temor que, en cas d’incendi, extregui tòxics perjudicials per a la salut; però des de Construccions Tello us corroborem que aquest material actualment es fabrica per a ser autoextingible i ignífug.

Fent referència als acabats i a l’estètica, cal dir que aquí el PVC és superat per l’alumini, ja que el metall actualment presenta infinitats de textures, imitació a fusta i fins i tot es pot optar per la fusteria mixta –posar alumini a l’exterior i fusta natural a l’interior-.

D’aquesta manera, l’elecció del material dependrà del pressupost i dels gustos del comprador. Com hem pogut veure, tant el PVC com l’alumini presenten característiques molt similars; ara bé, l’elecció del material és tant important com el vidre a utilitzar i una correcta instal·lació, així que si heu de reformar o construir alguna part del vostre habitatge, no dubteu a posar-vos en contacte amb professionals que tinguin experiència.

Posts relacionats